Sjung lov och pris.

En sak är jävligt klar. Världens godaste kebabsås, eller mekkanska, som min auto correct vill ha det till, finns i Trollhättan. Det är sanslöst. Mitt jullov spenderas i epicentret av svensk matkultur. Det är inte det man tänker när man sätter sig på flyget hem, men likväl är det där man hamnar.

Likt Christofer Columbus i hans sökande efter en väg till Indien och hans ”upptäckt” av en kontinent, som först kom att bli världens ekonomiska centrum och sedan hem till Jersey shore (vilket min auto correct för övrigt vill ha till ”shire”, som om det vore fullt med solbrända, ekivoka, hober), förväntar man sig industristadsmisär och konkursångest men finner frälsningen i en aluminiumform på Ammis halv tre på natten.

Grythyttan, släng er i väggen. Det är här svensk matkultur lever.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s